SK PETŘÍN PLZEŇ | | MUŽI A+B | AKTUALITY

ZMĚNY V KÁDRU MUŽŮ PRO ZAČÁTEK LETNÍ PŘÍPRAVY NA SEZÓNU 2024/2025

O této letní přestávce se loučíme zatím se čtyřmi hráči a jedním členem realizačního týmu. Příchody u hráčů čítají celkem 15 nových, či staronových jmen a do realizačního týmu přivítáme 2 posily.

ODCHODY

- Prvním odchodem je stoper Honza Mudra, který k nám přišel po angažmá v 1. české nebo 1. polské lize a na Petříně se letos nesmazatelnou stopou zapsal pod historický postup do 3. ligy.

- Druhým odchodem je také stoper, náš odchovanec Lukáš Zoubek. Čupi strávil na Petříně s menšími přestávkami celkem 19 let a mimo mládežnické kategorie zažil hlavně všechny novodobé úspěchy našich mužů. Nemine ho několik postupů do Divize a ani letošní postup do 3. ligy.

- Z Petřína odchází po 8 letech také Adam Rada, který prošel naší mládeží a zasloužil se například o záchranu 2. ligy dorostu nebo letošní postup Béčka do 4. ligy.

- U týmu nebude jako vedoucí mužstva pokračovat ani Aleš Rada, který tuto funkci zastával už několik let a mimo ní se podílel také několik let na výchově našich mladých talentů.

- Pátým odchodem je Tonda Vobruba, který přišel na Petřín v roce 2020 z Viktorie Plzeň a podílel se na záchraně druhé ligy dorostu. Při nástupu do mužů ho však zastavilo těžké zranění kolene, ze kterého se pořádně dostal až v uplynulé sezóně.
Honzovi, Lukášovi, Adamovi, Alešovi a Tondovi děkujeme za všechno, co pro Petřín udělali a přejeme jim do života (nejen toho fotbalového) jen to nejlepší!
A třeba se někdy naše cesty znovu spojí…

PŘÍCHODY

+ Z hostování se vrací: Martin Pejřimovský (Stříbro), Dominik Tříska (Mariánské Lázně)
+ Z dorostu přicházejí: Jan Pleticha, Samuel Kacerovský, Matěj Novák, Lukáš Trojan, Lukáš Salák, Matyáš Hodan, Filip Hofman, Martin Frank, Patrik Šedivý, Martin Petr

+ Do přípravy nastupují na zkoušku nováčci: Tomáš Glazer (Rokycany), Samuel Houdek, Matěj Kulišan (oba Viktoria Plzeň)

+ Realizační tým posiluje trenér Matěj Spěváček, který působil naposled jako hlavní trenér Klatov. Jako vedoucí A-TÝMU nastupuje již zkušený fotbalový funkcionář Pavel Tlustý.

U mužů nebude naopak pokračovat trenér Jakub Veselý, který má před sebou štaci na “plný úvazek” u naší ligové U19.
Program letní přípravy vám představíme před jejím začátkem, což je už v pondělí 15. července. O dalších pohybech v kádru a stavu jednotlivých přestupů vás budeme informovat.