Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKKP A - M.LÁZNĚ 4:3 , SKPP B - NEPOMUK 1 : 1

VELKÝ OBRAT  NAŠEHO ÁČKA

 

 

fans-m-lazne-2024.jpg

Většina našich fans z party PETŘÍN BOYS měla v sobotu dopoledne své zápasy, takže je musela nahradit skupina MINI, která měla mnohdy  problém vidět přes zábradlí. Každopádně kluci to zvládli skvěle a nakonec si mohli zařvat čtyřikrát GÓÓÓL!

_______________________________________________

 
Vyjádření klubu SK PETŘÍN PLZEŇ k situaci ohledně zápasu mužů proti FC VIKTORIA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
 

Přestože jsme si vědomi, že k fotbalu emoce patří, jsou chvíle, kdy jsou opravdu za hranou slušnosti a pravdy.

 

Závěr zápasu byl rozhodně emotivní a po jeho několikanásobném zhlédnutí můžeme konstatovat takto: V 90. minutě je na hranici malého pokutového území faulován při zakončení náš hráč Aleš Demeter, ale penalta se nepíská – z našeho pohledu chybně. Pár minut poté posílá náš hráč míč za obranu, ke kterému se dostává opět Aleš Demeter a to způsobem, který také lze posoudit jako nedovolený. Ale ani tentokrát se v této situaci faul nepíská a my akci dohráváme do vítězné branky. Vzhledem k průběhu zápasu a výkonu hostujících hráčů je to jednoznačně krutý výsledek, ale fotbal už je prostě takový a náš tým se o tom v této sezóně přesvědčil již několikrát.

 

Naprosto neakceptovatelné je za náš klub chování a vyjádření trenéra Mariánských Lázní – Aleše Zacha. Při odchodu z hrací plochy nejprve udeřil kopem do dřevěného vstupu a kromě toho, že ho poškodil, tak také ohrozil zdraví divaček a diváků, kteří seděli za ním. Kromě toho už se na stadionu připravovalo na svůj turnaj několik desítek dětí s rodiči, kteří museli být svědky celé škály opravdu tvrdých urážek a výjevů, které jsou jednoznačně za hranou slušného chování. Vrcholem celého jeho výstupu byly reakce, že uplácíme rozhodčí nebo že u nás nikdy nemůže vyhrát hostující tým.

 

Dále se v Karlovarském deníku novinář D. Seifert jasně vyjadřuje tak, že rozhodčí vědomě přehlédl faul na hostujícího hráče a že šlo o „brutální zářez“ a celá kauza se dostala i na sociální sítě, kde jsou lidé jasně ovlivněni nepravdivými výroky a tím také uráží a poškozují náš celý klub.

 

My, tady na Petříně, děláme fotbal tak, jak nejlépe umíme a z drtivé většiny je to hlavně práce s mládeží. Všichni máme v klubu nastavená jasná pravidla, že fotbal má být čistý. Za 25 let, co jsem ve vedení tohoto klubu je to naše jasná priorita a jednoznačná zásada, které se tu všichni držíme. Když nás například někdo jako pan Zach veřejně obviňuje z výše zmíněného, považujeme to za obrovský faul. Daleko větší než ty, které nebyly ani na jedné straně odpískány.

 

Očekáváme, že po tomto vyjádření v sobě najde pan Zach sílu k veřejné omluvě a v opačném případě by se za svoje výroky, směrem k našemu klubu, měl velmi stydět.

Zdeněk Pfleger – předseda SK PETŘÍN PLZEŇ, z.s.

 

Bezprostředně po zveřejnění našeho vyjádření se pan Aleš Zach veřejně omluvil a celý klub SK PETŘÍN PLZEŇ tuto omluvu přijímá a děkuje za ní. 

 

"Dobrý den, za kopnutí do bariéry a nešťastný výrok se chci omluvit. Ale o uplácení jsem neřekl ani slovo. Pokud to tak vyznělo, mrzí mě to. Proti funkcionářům ani hráčům klubu nemám vůbec nic. Víc to asi nemá smysl už rozebírat a z mé strany je to už uzavřené. Díky a ještě jednou se omlouvám, opravdu mě to moc mrzí, to mi věřte!"

 

 

 

 
MUŽI

 

 
SK PETŘÍN "A" - M.LÁZNĚ  4 : 3 
Branky :   Flachs , Treml , Provod , Vohrna
 
Fakta zápasu :  
 
 
Sestava  :  Suchý  -  Nový ( 55´Heller , 88´Vodrážka Dan )  , Kohout , Mudra , Maxa ( 46´Bednář )  -  Klich  , Lisý , Treml , Flachs ( 46´Bednář )  -  Vodrážka Jan  ( 46´  Vohrna ) , Demeter
Edelman , Vanc
 
 
Fotografie ze zápasu : 
 
 
Video ze zápasu : 
 
 
 
Muži chtěli doma potvrdit výhru z Klatov a nakonec se jim to podařilo, byť to dlouho vypadalo naopak . Začali jsme skvěle a hned v 5. min si na centr Aleše Demetera naběhl Honza Vodrážka a odražený balon uklidil do sítě Honza Flachs - 1 : 0 . Hosté však ještě do přestávky skóre otočili a když po hodině hry zvýšili na 1 : 3 , zdálo se být hotovo . Jenže záhy si opět na centr Aleše Demetera naběhl Honza Treml a už to bylo jen o branku . A pak přišla životní trefa Michala Provoda . Ten si počkal na odražený balon za rohem velkého vápna a neskutečnou parádou vymetl šibenici - 3 : 3 . Vše spělo k tomu, že se budou body dělit, ale fotbal je prostě už takový. Už v nastavení se ve vápně  dostal do zakončení Aleš Demeter, byl faulován, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá . Za pár vteřin zůstala němá i po souboji na hranici velkého vápna když se do poslední akce dral zase Aleš Demeter a z jeho následné přihrávky rozhodl Mára Vohrna 4 : 3 a konec . 
  
 
Komentář trenéra Radka Vodrážky :  Když budu komentovat samotný zápas, tak musím říct, že my jsme hráli dobře asi tak prvních 15 minut a tím to skončilo. Od té doby až do konce jsme hráli špatně , ale jediné co nám šlo, bylo střílení gólů . A to je ve fotbale prostě to nejdůležitější . Každopádně tahle výhra je skvělá a je to rozhodně  lepší, než když hrajete dobře a nevyhrajete .
A určitě se musím zastavit u té pozápasové hysterie ze strany hostujícího trenéra Aleše Zacha, potažmo článku v Karlovarském deníku .  Začnu u "novináře" Daniela Seiferta . Sám jsem byl několik let zaměstnancem Deníku a můžu s klidem prohlásit, že to co vytvořili pan Seifert za nadpis nad článkem o našem zápase ( Brutální jatka na Petříně ) považuji za vrchol naprostého žurnalistického dna ! Takovýhle lidi by měli psát akorát do svýho památníčku a hlavně ho nikdy a  nikomu  neukazovat  !!! A teď k Alešovi Zachovi . Chápu ty emoce, nejsem taky žádnej úplnej kliďas , ale s odstupem jednoho dne a po cca desetinásobném shlédnutí záznamu zápasu to můžu spravedlivě posoudit a popsat . V 90 minutě je ve vápně jasně faulovaný náš hráč Aleš Demeter - penalta se nepíská , za mně chyba rozhodčího . v 92 min se dostává Aleš Demeter k centru do vápna po sporný situaci, kdy já v reálu bych to asi nepísknul. Po shlédnutí videa musím říct, že to nebylo rameno na rameno, ale že to bylo spíš zezadu na lopatku a tudiž spíš faul . Takže zase za mně spíš chyba rozhodčího. Kdybych si mohl vybrat, jestli bych chtěl penaltu, nebo dohrát tu situaci, která sice skončila gólem , ale zas tak nebezpečná nebyla, rozhodl bych se pro pentli . Asi tak to bylo . Co následovalo z úst Aleše ale absolutně nechápu a považuju to za naprosto trapný , ponižující, hluboce nemorální a odporný . A vlastně jediné na co teď budu čekat, je jeho omluva , ideálně veřejná a né mně , ale Petřínu jako takovému . 
 
 
 
 
SK PETŘÍN "B"  -  NEPOMUK    1 : 1
Branky : Jandoš
 
 
Fakta zápasu :  
 
 
Sestava :  
 
 
 
Fotografie ze zápasu : 
 
 
 
 
 
Komentář trenéra Radka Vodrážky : . 
 
My jsme začali skvěle a když jsme už v 5 min vedli 1 : 0 asi nikoho nenapadlo, že to může skončit remízou . Jenže my jsme pak zahazovali jednu šanci za druhou , soupeř hrál prostě dobře a prostě si počkal na to svojí šanci a dal jí. Že to bylo až v nastaveném čase je blbé spíš pro nás, než pro ně :-) . každopádně máme bod , musím pochválit hostujícího brankáře, protože to co chytnul bylo někdy až neskutečný a musíme jet dál 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář